Centrosolar introduceert ultralicht montagesysteem voor platte daken
Het nieuwe Centrosolar montagesysteem is een oplossing voor platte daken die slechts een klein maximaal gewicht voor een PV-systeem kunnen dragen.
Afhankelijk van de locatie heeft het systeem een gewicht per oppervlakte-eenheid van minder dan 10 kilogram per vierkante meter. Daarmee is het aanzienlijk lichter dan conventionele montagesystemen. Het kan geïnstalleerd worden op platte foliedaken in een hoek oplopend tot drie graden zonder de dakbedekking te beschadigen.
Een unieke eigenschap van het systeem is de slimme montagetechniek: het onderstuk wordt op het dak gemonteerd door middel van een combinatie van ballasten en lassen. Het lassen absorbeert de horizontale windlast als onderdeel van dit proces. Dit reduceert de benodigde ballast aanzienlijk.
Het onderstuk van de systemen is gemaakt van 100% polypropyleen (PP) en heeft de vorm van een verlengde driehoek: de onderkant rust op het dak en de bovenkant staat onder een hoek van 15 graden. Een afschermplaat aan de achterkant sluit het systeem af en vermindert de zuigkracht van de wind op het systeem.
De module wordt gemonteerd met horizontale montagestukken. Er zijn geen verticale verbindingselementen nodig waardoor regenwater beter wordt afgevoerd. De ruimte tussen de rijen kan aangepast worden door de koppelstukken te verwijderen. Hierdoor is het gemakkelijker de systemen te integreren op daken met bestaande draagconstructies of bliksemafleiders.
Alle Centrosolar kristallijne modules, evenals conventionele typen modules van andere fabrikanten, kunnen met het nieuwe montagesysteem worden geïnstalleerd.
Duitse zonnepanelenproducent presenteert het ultralicht montagesysteem tijdens energievakbeurs op 4 t/m 6 oktober in de brabanthallen te ’s Hertogenbosch
bron: www.centrosolar.nl
Beste,
het is een algemen opmerking op de site, ik hoop dat ik op deze weg jullie kan bereiken.
Kernenergie is goedkoop in gebruik, maar het is duur als de investeringen worden meegenomen; helemaal niet als men kijkt naar het afval probleem! Laat staan de kosten om de centrale af te breken. Deze zijn zeer onvoorspelbaar door de lange termijn, vaak draait de staat op voor het opruimen.
Als een kerncentrale eenmaal staat is het goedkoop; niet als de investeringen worden meegenomen. Als het moet worden afgebroken moet er nogmaals fors worden geinvesteerd.
Kernenergie is ook niet duurzaam; er is immers niet hernieuwbaar uranium nodig. Waarom staat het wel als zodanig beschreven op de site?
groetjes
wouter